print rss

Treći sastanak mreže za hemijski lizing

23.02.2011.
Treći sastanak mreže za hemijski lizing

Na Tehnološko- metalurškom fakultetu u Beogradu, 17. februara 2011. je održan treći sastanak Nacionalne mreže za hemijski lizing.

 

Gospodin Helmut Witzani iz Agencije za hemikalije je prezentovao twinning projekat „Upravljanje hemikalijama u Srbiji“.

 

G-đa Šatrić, nacionalni koordinator projekta, obavestila je o aktivnostima u Srbiji. Model se uspešno sprovodi u Knajz Milošu, sa partnerom Ecolabom, a  ove godine je u toku prelazak na poslovanje po ovom modelu na svim linijama za pakovanje PET boca (u prvoj fazi projekta, model je primenjen  samo na jednoj liniji). U toku je potpisivanje ugovora između Bambi-ja i Henkel-a na primeni modela u lepljenju kutija za keks. Pored toga, u toku su aktivnosti na započinjanju drugih projekata.

Prezentovane su i međunarodne aktivnosti.

 

G-din Goran Romac iz Centra za čistiju proizvodnju Hrvatske je predstavio njihov centar i rezultate regionalne saradnje koja je započela krajem prošle godine između Hrvatske i Srbije. Očekuju se projekti hemijskog lizinga vezani za podmazivanje linija za pakovanje, lepljenje etiketa u pivarskoj industriji i primeni premaza.

G-din Reinhard Joas, međunarodni ekspert za hemijski lizing, je predstavio međunarodne aktivnosti UNIDO. U toku prošle godine, ostvareni su mnogobrojni nastupi na međunarodnim skupovima, a ove se takođe planiraju značajne aktivnosti na promociji i širenju ideje o hemijskom lizingu. Pored dosadašnjih učesnika (Egipat, Meksiko, Kolumbija, Rusija, Maroko, Sri Lanka i Srbija), projekat će početi i u Brazilu i Indiji. Planira se i  regionalna saradnja Centara za čistiju proizvodnju na ovom projektu.

Čitanja: 136 | Komentara: 0

Dodaj komentar
Poziv kompanijama
U nastavku ćete naći objašnjenje kakve su koristi koje ćete imati od uvođenja čistije proizvodnje ...
opširnije
Poziv ekspertima
Obuka nacionalnih eksperata za čistiju proizvodnju se sprovodi putem seminara, radionica i praktičnog rada u ...
opširnije

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail

{box_latest_news:4}

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail