print rss

Predstavnici Centra na regionalnom sastanku u Beču

09.10.2010.
Predstavnici Centra na regionalnom sastanku u Beču

Bojana Vukadinović i Branko Dunjić učestvovali su na četvorodnevnom sastanku Nacionalnih centara za ČP u Beču od 4. do 8. oktobra, u sedištu UNIDO.
Pored srpskog, na sastanku su učestvovali i predstavnici još 14 centara iz regiona Istočne i Jugoistočne Evrope.
Prva dva dana bila su posvećena izradi dokumenata za tematske prioritete za centre iz regiona. Na prethodnom sastanku, u aprilu, na Ohridu, Centri su odredili 2 prioriteta, od kojih je "Niskougljenična i klimatski otporna ekonomija" od posebnog interesa za Srbiju. Bojana Vukadinović je održala uvodno izlaganje na ovu temu. Ona je predstavila rezultate istraživanja o dosadašnjim aktivnostima Centara u ovoj oblasti.
Očekuje se da će 5-6 Centara učestvovati u zajedničkom projektu sa ciljem prilagođavanja ekonomija zemalja regiona novim uslovima poslovanja, izazvanih klimatskim promenama.
Drugi deo posete UNIDO-u, Vukadinović i Dunjić su posvetili seminaru o Odgovornoj proizvodnji i Promociji čistije proizvodnje i efikasnog korišćenja resursa (RECP) u malim i srednjim preduzećima. Učesnici seminara su se upoznali sa novim alatima koje je razvio tim UNEP-a (Program UN za životnu sredinu), partner UNIDO u globalnoj mreži Centara za čistiju proizvodnju.
Na kraju, predstavnici Centra razgovarali su sa predstavnicima austrijskog Ministarstva za evropske i međunarodne poslove o dosadašnjim rezultatima, trenutnim aktivnostima i planovima za 2011. godinu. Sastanku je prisustvovao i predstavnik UNIDO, g-đa Petra Schwager. Thomas Thaler ocenio je rad Centra kao "sjajan i koristan".

Čitanja: 166 | Komentara: 0

Dodaj komentar
Poziv kompanijama
U nastavku ćete naći objašnjenje kakve su koristi koje ćete imati od uvođenja čistije proizvodnje ...
opširnije
Poziv ekspertima
Obuka nacionalnih eksperata za čistiju proizvodnju se sprovodi putem seminara, radionica i praktičnog rada u ...
opširnije

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail

{box_latest_news:4}

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail