print rss

Održan drugi sastanak nacionalne UNIDO mreže za Hemijski lizing

26.03.2010.
Održan drugi sastanak nacionalne UNIDO mreže za Hemijski lizing

U prisustvu međunarodnih konsultanata, Dr Christine Raab i Dr Reinharda Joasa, održana je drugi sastanak nacionalne UNIDO mreže za hemijski lizing.
Oni su prisutne članove mreže obavestili o globalnim dešavanjima na projektu Hemijski lizing od prošlog sastanka. Projekat dobija sve više na značaju, a osim u prvih 7 pilot zemalja (među kojima je i Srbija), projekat počinje da se sprovodi i u Flandriji (Belgija), Švajcarskoj, Italiji, Sloveniji, Nemačkoj, a nastavljaju se i aktivnosti u Austriji.
G-đa Šatrić, nacionalni koordinator projekta, obavestila je o aktivnostima u Srbiji. Model se već nekoliko meseci uspešno sprovodi u Knajz Milošu, sa partnerom Ecolabom, a u pripremi su i drugi projekti, od kojih najviše obećavaju METALAC-GALFOS (g. Ilić, vlasnik GALFOSA je lično izložio napredak) i FKL (Temerin) u saradnji sa dobavljačem hlorovanih rastvarača za odmašćivanje SAFECHEMOM. Takođe, ekipa Centra je sa međunarodnim konsultantima obišla 5 preduzeća, i bila kod jednog uzgajivača jabuka (selo Vinča, kod Topole), kako bi na licu mesta procenili mogućnost primene modela hemijskog lizinga u korišćenju pesticida.
Na kraju, prezentovani su rezultati globalne nagrade za hemijski lizing, gde su u kategoriji studije slučaja KNJAZ MILOŠ i ECOLAB podelili srebrnu medalju, a u kategoriji odnosa sa javnošću i marketinga, g-đa Šatrić podelila prvu nagradu.

Fotografije možete pogledati i preuzeti ovde:

ChL mreza 24-03-2010

Čitanja: 147 | Komentara: 0

Dodaj komentar
Poziv kompanijama
U nastavku ćete naći objašnjenje kakve su koristi koje ćete imati od uvođenja čistije proizvodnje ...
opširnije
Poziv ekspertima
Obuka nacionalnih eksperata za čistiju proizvodnju se sprovodi putem seminara, radionica i praktičnog rada u ...
opširnije

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail

{box_latest_news:4}

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail