print rss

Potpisan Memorandum o razumevanjem sa USAID projektom za razvoj

23.02.2010.
Potpisan Memorandum o razumevanjem sa USAID projektom za razvoj

8. februara 2010. godine, Centar je potpisao Memorandum o razumevanju sa USAID (Agencija za industrijski razvoj SAD) projektom za razvoj konkurentnosti. Cilj zajedničkog rada je da se pruži usluga finansijskog konsaltinga kompanijama za dobijanje povoljnih kredita za investiranje u poboljšanje energetske efikasnosti i u obnovljive izvore energije.

Usluga je namenjena svim zainteresovanim kompanijama, s tim što prednost imaju one kompanije koje su u okviru projekta "Čistija proizvodnja" već sprovele energetsku reviziju i došla do ideja za poboljšanje energetske efikasnosti.

USAID Projekat za razvoj konkurentnosti, koji sprovodi kompanija Booz Allen Hamilton, je četvorogodišnji projekat od 14.7 miliona dolara koji je pokrenut u oktobru 2007. godine, u cilju podsticanja ekonomskog razvoja kroz značajno povećanje konkurentnosti privatnog preduzetništva u Srbiji. U proteklom periodu projekat je finansirao preliminarne energetske revizije za 10 preduzeća u cilju identifikacije potencijala za energetsku uštedu. Par tih kompanija je i dobilo usluge finansijskog konsaltinga radi pronalaženja odgovarajućih izvora kredita kako bi ostvarili investicije za uštedu u potrošnji energije.

 

Više o ovom USAID projektu možete naći na: www.compete.rs


Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete u ovom poduhvatu, molimo Vas da nam se obratite elektronskim putem na branko.dunjic@tmf.bg.ac.rs i telefonom 381113370427; 3370 494; 3303 777.

Share

Čitanja: 190 | Komentara: 0

Dodaj komentar
Poziv kompanijama
U nastavku ćete naći objašnjenje kakve su koristi koje ćete imati od uvođenja čistije proizvodnje ...
opširnije
Poziv ekspertima
Obuka nacionalnih eksperata za čistiju proizvodnju se sprovodi putem seminara, radionica i praktičnog rada u ...
opširnije

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail

{box_latest_news:4}

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail