print rss

Završna konferencija projekta žCompetitiveness through Cleaner Production”

12.10.2016.
Završna konferencija projekta žCompetitiveness through Cleaner Production”

Završna konferencija projekta „Competitiveness through Cleaner Production” održana je 4. I 5. oktobra 2016. godine u hotelu Danubia Park na Srebrnom Jezeru.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici četiri kompanije iz automobilskog sektora koje su aktivno učestvovale u projektu: Turbo Servis, Eurozeit, Zastava Inpro i Inmold Plast, kao i predstavnici ostalih članica Automobilskog klastera Srbije.

Na početku konferencije 4. oktobra je gospodin Igor Vijatov iz Automobilskog klastera Srbije pozdravio učesnike i ukratko predstavio program konferencije. Nakon toga su kompanije koje učestvuju u projektu su predstavile aktivnosti C na projektu, sa naglaskom na opcije čistije proizvodnje identifikovane u toku projekta.

Zatim je gospodin Luka Naglić, UNIDO ekspert za čistiju proizvodnju, predstavio tok i rezultate projekta. U toku projekta pronađeni su potencijali za godišnje smanjenje potrošnje : 445 m3 vode, 11.500 kg lož ulja, 823,5 MWh električne energije, 26,1MWh toplotne energije, kao i smanjenje emisije CO2 za 657,8 t.

U drugom delu konferencije, 5. oktobra  je gospodin Luka Naglić predstavio aktivnosti Centra za čistiju proizvodnju Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu  kao i usluge u oblasti sirovinski efikasne i čistije proizvodnje koje je Centar u moogućnosti da pruži automobilskom kompleksu.

Čitanja: 144 | Komentara: 0

Dodaj komentar
Poziv kompanijama
U nastavku ćete naći objašnjenje kakve su koristi koje ćete imati od uvođenja čistije proizvodnje ...
opširnije
Poziv ekspertima
Obuka nacionalnih eksperata za čistiju proizvodnju se sprovodi putem seminara, radionica i praktičnog rada u ...
opširnije

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail

{box_latest_news:4}

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail