print rss

Održan trening za konsultante i kompanije o HEMIJSKOM LIZINGU

17.06.2009.
Održan trening za konsultante i kompanije o HEMIJSKOM LIZINGU

U organizaciji Centra za čistiju proizvodnju Srbije Tehnološko-metalurškog fakulteta iz Beograda održan je trening za buduće konsultante za Hemijski lizing, kao i za predstavnike kompanija koje su zvanično zainteresovane za uvođenje ovog biznis modela.
Više o HL možete naći na https://www.cpc-serbia.org/hemi.html ili na zvaničnom sajtu projekta (www.chemicalleasing.com).
Tokom dva dana (16. i 17. juna) međunarodni konsultanti Reinhard Joas (firma BiPRO, Nemačka), Ingrid Kaltenegger (Institut Joanneum Research, Austrija) i Christine Jasch (The institute for environmental management and economics, Austrija) obučavali su 13 polaznika o suštini hemijskog lizinga, koristima za primenu modela, načinu predstavljanja modela zainteresovanim partnerima, sastavljanju ugovora o hemijskom lizingu, kao i dosadašnjim iskustvima iz zemalja učesnica u pilot-projektima (Austrija, Nemačka, Rusija, Meksiko, Egipat).
Pored konsultanata sa Univerziteta i konsultantskih kuća, učestvovali su i predstavnici kako kompanija koje uspešno i aktivno primenjuju model (ECOLAB), tako i firmi koje su zainteresovane (Helios Group, Galeb Group).


Diskusija na treningu


Takođe, o principima računovodstva životne sredine razgovarano je kao o argumentu za kompanije da prihvate ovaj model. Očekuje se da će obučeni konsultanti doprineti uspešnijoj i široj primeni hemijskog lizinga.
CČPS je jedan od 7 Centara koji, pod okriljem UNIDO učestvuje u projektu uvođenja hemisjkog lizinga kao modela koji dovodi do smanjenja potrošnje hemikalija.

Čitanja: 176 | Komentara: 0

Dodaj komentar
Poziv kompanijama
U nastavku ćete naći objašnjenje kakve su koristi koje ćete imati od uvođenja čistije proizvodnje ...
opširnije
Poziv ekspertima
Obuka nacionalnih eksperata za čistiju proizvodnju se sprovodi putem seminara, radionica i praktičnog rada u ...
opširnije

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail

{box_latest_news:4}

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail