print rss

Radionica u okviru projekta "Održivi turizam u Jugoistočnoj Evropi“

05.05.2014.
Radionica u okviru projekta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U Trakošćanu je, u okviru projekta „Održivi turizam u Jugoistočnoj Evropi“, od 13. do 17. aprila održana obuka eksperata. Učesnicima iz Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije su prezentovane teme iz oblasti održivog turizma, sirovinski efikasne i čistije proizvodnje i društvene odgovornosti.

Radionicu o održivom turizmu i upravljanju destinacijama održala je Mariana Assenova, medjunarodni konsultant iz Bugarske.

U okviru radionice za sirovinski efikasnu i čistiju proizvodnju prezentovane su teme koje se odnose na optimizaciju korišćenja energije, vode, ostalih resursa kao i bezbedno upravljanje hemikalijama. Učesnici su prezentovali zakonsku regulativu koja se odnosi na održvi turizam u njihovim zemljama. Treneri su bili Goran Romac iz Centra za čistiju proizvodnju Hrvatske i Vojislavka Šatrić iz Centra za čistiju proizvodnju Srbije.

U okviru radionice za društvenu odgovornost prezentovane su teme vezane za etičko vođenje poslovanja uz ekonoski napredak i poboljšanje kvaliteta života zaposlenih i njihovih porodica, kao i lokalne zajednice i ukupnog društva uz očuvanje životne sredine. Treneri su bili Aida Feraget, konsultant iz Bosne i Hercegovine i Dmitar Matev, konsultant iz Bugarske.

Učesnici su na kraju treninga uradili procenu stanja hotela „Trakošćan“u pogledu čistije proizvodnje i društvene odgovornosti i preporučili mere za unapređenje.

Čitanja: 135 | Komentara: 0

Dodaj komentar
Poziv kompanijama
U nastavku ćete naći objašnjenje kakve su koristi koje ćete imati od uvođenja čistije proizvodnje ...
opširnije
Poziv ekspertima
Obuka nacionalnih eksperata za čistiju proizvodnju se sprovodi putem seminara, radionica i praktičnog rada u ...
opširnije

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail

{box_latest_news:4}

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail