print rss

Sastanak regionalne mreže za sirovinski efikasniju i čistiju proizvodnju

07.03.2014.
Sastanak regionalne mreže za sirovinski efikasniju i čistiju proizvodnju

U okviru regionalnog projekta „Regionalno umrežavanje za jačanje saradnje u oblasti sirovinski efikasnije i čistije proizvodnje (RECP) u zemljama Jugoistočne Evrope“ u sedištu UNIDO u Beču održan je sastanak predstavnika Centara za čistiju proizvodnju Albanije, Crne Gore, Makedonije, Moldavije, Hrvatske i Srbije. Sastanak je održan od 4. do 6. marta 2014.

Srbiju su predstavljali Vojislavka Šatrić, nacionalni koordinator za projekat hemijski lizing, Bojana Vukadinović, koordinator za čistiju proizvodnju i direktor dr Branko Dunjić.

Na sastanku je napravljen presek stanja na regionalnim projektima „Low Carbon“ i „Održivi turizam“ koji se sprovode u zemljama regiona oko 8 meseci, i započet novi regionalni projekat „Održivo upravljanje hemikalijama“.

 

Razmatrano je i učešće regionalne mreže na predstojećim skupovima u regionu, kao i predlozi za nove zajedničke projekte.

Testiran je i alat za donošenje odluka u upravljanju hemikalijama koji su zajednički napravile nekoliko agencija UN i OECD iomctoolbox.oecd.org.

U okviru sastanka su diskutovani i izazovi i mogućnosti za uvođenje sirovinski efikasne i čistije proizvodnje u zemljama regiona i napravljen plan rada za sledećih 12 meseci.

Čitanja: 120 | Komentara: 0

Dodaj komentar
Poziv kompanijama
U nastavku ćete naći objašnjenje kakve su koristi koje ćete imati od uvođenja čistije proizvodnje ...
opširnije
Poziv ekspertima
Obuka nacionalnih eksperata za čistiju proizvodnju se sprovodi putem seminara, radionica i praktičnog rada u ...
opširnije

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail

{box_latest_news:4}

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail