print rss

Treća globalna nagrada za Hemijski lizing

17.01.2014.
Treća globalna nagrada za Hemijski lizing

Beč, 15. januar 2014 – Ceremonija dodele globalnih nagrada za Hemijski lizing će se održati od 11. do13. novembra u Bazelu, Švajcarska.

Ceremonija će biti deo međunarodne konferencije i izložbe o održivoj hemiji i inženjerstvu “Ecochem”, na kome se očekuje oko 3000 delegata i 120 izlagača. Cilj nagrade je da se još više poveća globalna vidljivost Hemijskog lizinga, oda priznanje najboljim praksama i podstaknu kompanije i pojedinci širom sveta da primenjuju poslovni model Hemijski lizing. Primena modela dovodi do smanjivanja prekomerne i neefikasne potrošnje hemikalija, razvoja poslovnog partnerstva i inovativnosti duž celog lanca isporuke.

Hemijski lizing je deo UNIDO strategije „Zelena industrija“ koja ohrabruje međunarodnu zajednicu da bude privržena održivom upravljanju hemikalijama i sirovinskoj efikasnosti.

Pozivaju se kompanije i pojedinci da podnesu prijave za nagradu u četiri kategorije: studije slučaja (za kompanije), konsultantske usluge, naučne publikacije i odnosi sa javnošćuPoziv zaprijave jeotvoren do 15. avgusta 2014. godine.


Prijave se podnose na engleskom jeziku i mogu se naći ovde 
http://www.chemicalleasing.com

Ovogodišnju nagradu sponzorišu i podržavaju: Organizacija Ujedinjenih nacija za industrijski razvoj (UNIDO), Austrijsko federalno ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo, životnu sredinu i vodoprivredu (BMLFUW). Federalno ministarstvo životne sredine, zaštite prirode, izgradnje i nuklearne bezbednosti Nemačke (BMUB), Državni sekretarijat za ekonomske poslove (SECO) i Federalna kancelarija za životnu sredinu Švajcarske  (FOEN).

Hemijski lizing je “pametni” poslovni model koji UNIDO promoviše od 2004. godineuz podršku vlada Austrije, Nemačke i Švajcarske. Cilj modela je da premesti fokus sa povećanja obima prodaje hemikalija ka pristupu dodatne vrednosti. Ovakav pristup dovodi do efikasnije primene hemikalija čime se postižu ekonomske dobiti, dobiti za životnu sredinu i podstiču inovacije.

Čitanja: 144 | Komentara: 0

Dodaj komentar
Poziv kompanijama
U nastavku ćete naći objašnjenje kakve su koristi koje ćete imati od uvođenja čistije proizvodnje ...
opširnije
Poziv ekspertima
Obuka nacionalnih eksperata za čistiju proizvodnju se sprovodi putem seminara, radionica i praktičnog rada u ...
opširnije

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail

{box_latest_news:4}

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail