print rss

Tehnička radionica o poboljšanju velikih ložišta (LCP)

01.11.2012.
Tehnička radionica o poboljšanju velikih ložišta (LCP)

31. oktobra 2012., Sekretarijat Energetske Zajednice organizovao je tehničku radionicu o poboljšanju velikih ložišta (LCP) u prostorijama Sekretarijata u Beču. Kao što je navedeno u Sporazumu Energetske zajednice, devet ugovrnih strana, među kojima je i Srbija, imaju zakonsku obavezu da primene Direktivu o velikim ložištima (2001/80/EC) najkasinje do kraja 2017.

Direktor Centra, Dr Branko Dunjić je, na poziv organizatora, predtavio rezultate projekta “Implementacija metodologije ČP u IPPC postrojenjima EPS”.

Radionici su prisustvovali zvanični predstavnici ugovornih strana, Evropske komisije, elektroenergetskih kompanija iz zemalja članica, EBRD, kao i eksperti iz oblasti. Govorilo se o tehničkim mogućnostima za poboljšanje u velikim ložištima, kao i o mogućnostima finansiranja za takve projekte.

Energetska zajednica osnovana je Ugovorom o Energetskoj zajednici koji je potpisan u Atini (Grčka) 25. oktobra 2005., a njen cilj je stvaranje najvećeg tržišta električne energije i gasa u svetu. Osnivanjem Energetske zajednice Evropska unija proširila je svoje unutrašnje tržište energije na jugoistočnu Evropu i otvorila mogućnost širenja na sve one koji iskažu interes. Ona se zasniva na provođenju relevantnog acquis communautaire-a i liberalizaciji domaćih energetskih tržišta članica Zajednice.


Čitanja: 119 | Komentara: 0

Dodaj komentar
Poziv kompanijama
U nastavku ćete naći objašnjenje kakve su koristi koje ćete imati od uvođenja čistije proizvodnje ...
opširnije
Poziv ekspertima
Obuka nacionalnih eksperata za čistiju proizvodnju se sprovodi putem seminara, radionica i praktičnog rada u ...
opširnije

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail

{box_latest_news:4}

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail