print rss

Kompanija žYunirisk“ uvela metodologiju čistije proizvodnje

16.10.2012.
Kompanija žYunirisk“ uvela metodologiju čistije proizvodnje

Na sajmu „Eko Fair 2012“ održanom na Beogradskom sajmu, Branko Dunjić, direktor Centra za čistiju proizvodnju, uručio je Slobodanu Aranđeloviću, menadžeru zaštite životne sredine u kompaniji „Yunirisk“ sertifikat za učešće u projektu čistije proizvodnje.

U skladu sa Ugovorom o pružanju konsultantskih usluga kompaniji Yunirisk d.o.o. Centar je pomogao kompaniji u uvođenju koncepta čistije proizvodnje. U okviru projekta identifikovane su moguće promene u tokovima (sirovine, voda, energija, otpad), i procesima tretmana otpada, i bilo kog drugog faktora koji može da doprinese smanjenju zagađenja životne sredine, a istovremeno poveća produktivnost i operativnu efikasnost postrojenja.

Uvođenje čistije proizvodnje obuhvatilo je formiranje stručnog tima unutar preduzeća za uvođenje i sprovođenje metodologije čistije proizvodnje, posete pogonu Yunirisk-a od strane ekpertskog tima, procenu stanja, i analizu materijalnih i energetskih tokova, identifikaciju problema, kao i izradu Izveštaja o primeni čistije proizvodnje sa predloženim opcijama za unapređenje.

Čitanja: 155 | Komentara: 0

Dodaj komentar
Poziv kompanijama
U nastavku ćete naći objašnjenje kakve su koristi koje ćete imati od uvođenja čistije proizvodnje ...
opširnije
Poziv ekspertima
Obuka nacionalnih eksperata za čistiju proizvodnju se sprovodi putem seminara, radionica i praktičnog rada u ...
opširnije

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail

{box_latest_news:4}

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail