print rss

Centar na 15. evropskom okruglom stolu o održivoj potrošnji i proizvodnji

10.05.2012.
Centar na 15. evropskom okruglom stolu o održivoj potrošnji i proizvodnji

Predstavnici Centra za čistiju proizvodnju učestvovali su na 15-tom okruglom stolu o održivoj potrošnji i proizvodnji – ERSCP 2012 (http://www.erscp2012.eu/ , koja je održana u Bregencu u Austriji.

Evropski okrugli sto o održivoj potrošnji i proizvodnji se održava od 1994. godine i jedna je od najznačajnijih konferencija u toj oblasti.

Na ovoj konferenciji je stavljen poseban naglasak na živ i intenzivan dijalog između istraživanja i biznisa, što prikazuje i moto konferencije “Mesto susreta održiva potrošnja i proizvodnja i industrije”. Na konferenciji je učestvovalo više od 200 učesnika iz 39 zemalja.

Glavne teme su bile održive: zgrade, turizam, energija i resursi.

U okviru paralelnog događaja “Resursi/Energija”, 3. maja prezentovan je model hemijski lizing. Događajem je predsedavala gospođa Petra Schwager iz UNIDO.

Održane su sledeće prezentacije:

Vojislavka Šatrić, nacionalni koordinator projekta hemijski lizing i Lionel Montémont iz SAFECHEM su održali prezentaciju “Primena modela hemijski lizing za čišćenje metala”.

Sena Peiris iz Centra za čistiju proizvodnju iz Sri Lanke je održao prezentaciju “Primena modela u štamparskoj industriji”.

Heenatigala Viraj sa Poljoprivrednog fakulteta u Kolombu je održao prezentaciju “Efikasnost primene pristupa po modelu hemijski lizing za kontrolu štetočina i bolesti u poljoprivredi – činjenice o gajenju krompira“

Čitanja: 150 | Komentara: 0

Dodaj komentar
Poziv kompanijama
U nastavku ćete naći objašnjenje kakve su koristi koje ćete imati od uvođenja čistije proizvodnje ...
opširnije
Poziv ekspertima
Obuka nacionalnih eksperata za čistiju proizvodnju se sprovodi putem seminara, radionica i praktičnog rada u ...
opširnije

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail

{box_latest_news:4}

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail