print rss

Nagrada za Hemijski lizing 2020

16.12.2019.
Nagrada za Hemijski lizing 2020

BEČ, 2. decembra 2019. - Peta svečana ceremonija dodele Globalne nagrade za Hemijski lizing održaće se od 5. do 9. oktobra 2020. (datum treba da bude potvrđen) u Bonu, Nemačka. Ceremonija će se održati  tokom Petog sastanka Međunarodne konferencije o upravljanju hemikalijama (ICCM5).

Kompanije i pojedinci pozvani su da podnesu prijave za nagradu u sledećih pet kategorija:

• Tri glavne kategorije:

o Studije slučaja (za kompanije koje implementiraju poslovne modele održivog upravljanja hemikalijama)

o Inovacije (inovativna tehnička rešenja)

o Istraživanja (publikacije, teze, predavanja, patenti, novi proizvodi itd.)

• Dve specijalne nagrade:

o Inicijative prevođene od strane žena

o Novoosnovane kompanije

Pored toga, specijalno priznanje žirija „Prvaci hemijskog lizinga“ biće dodeljeno kompanijama koje pokažu dugogodišnju posvećenost hemijskom lizingu.

Rok za dostavljanje prijava je 15. maj 2020. Više informacija možete naći na www.chemicalleasing.org.

Akteri nameravaju da dodelom ove Nagrade pokažu posvećenost inovativnim i održivim principima upravljanja i pruže praktičan uvid industriji, donosiocima političkih odluka i akademskim krugovima. U okviru ceremonije biće nagrađeni primeri najbolje prakse, inovativni pristupi i ideje vezane za Hemijski lizing i slične poslovne modele održivog upravljanja hemikalijama. Takođe će biti promovisan razvoj i primena „pametnih“ poslovnih koncepcija orijentisanih na usluge sa namerom da inspiriše kompanije i pojedince širom sveta da promisle kako postupaju sa hemikalijama.

Hemijski lizing je deo inkluzivne i održive strategije industrijskog razvoja Organizacije za industrijski razvoj Ujedinjenih nacija (UNIDO). Kao primer najbolje prakse u industriji, Hemijski lizing pomaže u redefinisanju i reorganizaciji poslovanja u skladu sa principima cirkularne ekonomije i pomaže poslovnim partnerima da ostvare koristi u smislu povećanja konkurentnosti i dodate vrednosti.

Nagradu 2020. zajednički sponzorišu i podržavaju UNIDO, austrijsko savezno ministarstvo za održivost i turizam (BMNT), nemačko savezno ministarstvo za životnu sredinu, zaštitu prirode i nuklearnu sigurnost (BMU), nemačka agencija za životnu sredinu (UBA), švajcarska Savezna kancelarija za životnu sredinu (FOEN) i Evropska asocijacija distributera hemikalija (FECC).

Hemijski lizing je poslovni model zasnovan na performansama sa svrhom održivog upravljanja hemikalijama. Cilj hemijskog lizinga je efikasnija upotreba hemikalija u procesu proizvodnje redefinisanjem poslovnog odnosa između korisnika i dobavljača hemikalija. Prema modelu hemijskog lizinga, dobavljač ne prodaje količine već funkciju hemikalije. Model usklađuje interese i motivaciju partnera i pomaže u ostvarivanju vin-vin situacije za njih i okolinu.

Obim aktivnosti hemijskog lizinga nadilazi inicijativu UNIDO-a i partnera i primenjuje se pod različitim imenima u mnogim kompanijama širom sveta.

Slogan Globalne nagrade za Hemijski lizing: Kada hemikalije deluju najbolje!

 

Link ka sajtu za aplikacije: https://chemicalleasing.org/global-chemical-leasing-award-2020 

Čitanja: 1882 | Komentara: 0

Dodaj komentar
Poziv kompanijama
U nastavku ćete naći objašnjenje kakve su koristi koje ćete imati od uvođenja čistije proizvodnje ...
opširnije
Poziv ekspertima
Obuka nacionalnih eksperata za čistiju proizvodnju se sprovodi putem seminara, radionica i praktičnog rada u ...
opširnije

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail

{box_latest_news:4}

E-mail lista

Prijavite se na našu e-mail listu. Obaveštavaćemo Vas o svim budućim projektima.

Vaš e-mail